čtvrtek 16. ledna 2014

Meducínka na nachlazení

Počasí přeje chřipkám. Vidím to v práci, všechny jsme nachlazené. Jít k doktorovi se mi dvakrát nechce. Raději jsem si místo toho uvařila již loni vyzkoušenou meducínku.

Minulý rok jsem ho otestovala a účinkoval takřka zázračně. Už po první štamprličce se mi viditelně ulevilo. Po dvou dnech intenzivní kůry jsem byla zdravá.



Na přípravu potřebujeme:
1/4 litru slivovice
200 g medu
2 citrony

Z citronů vymačkáme šťávu a přes sítko nalijeme do hrnce. Přidáme med a za stálého míchání zahříváme, dokud se med nerozpustí - nemělo by to vřít. Poté přidáme slivovici a dobře promícháme. Hotový nápoj nalijeme do láhve a uzavřeme. Je toho půl litru. Nenašla jsem nic o tom, jak lék uchovávat. Podle mě by měl díky alkoholu vydržet i při normální pokojové teplotě. Já ho však pro jistotu strčila do lednice.

Před naléváním láhev protřepeme. Nalejeme panáčka a ohřejeme (nejlépe je chvíli postavit na topení, ale dá se i v mikrovlnce). Užíváme ráno a večer se slovy: "Na zdraví!"

PS: Jak jsem psala, já si naordinovala intenzivní kůru, tedy 5x denně. Letos zatím užívám jen odpoledne a večer. Intenzivně se budu léčit až o víkendu.
 Zdroj: http://kerria.pise.cz/83-meducinka-na-nachlazeni.html

2 komentáře:

  1. To vypadá skvěle! Med na sladkost, citrony na vitamin a slivka na "vypálení červa". Dobrá kombinace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je moc dobrá, skvěle účinkuje a při předávkování se stačí pořádně vyspat.

      Vymazat