čtvrtek 31. července 2014

Melounová bowle


Při posledním velkém nákupu v supermarketu jsem neodolala akci a koupila si pětikilový meloun. Až dnes jsem si uvědomila, že konzumace toho maxiplodu bude z 90% ležet na mých bedrech. Sice mám melouny ráda, ale spořádat ho 5 kilo takřka na posezení... A zkonzumovat bych ho měla co nejdříve. O výhodných akcích v úseku ovoce a zeleniny mám svou teorii. Rozkrojením melounu se jen potvrdila. Ovoce a zelenina v akci se nachází na pokraji skladovatelnosti. Zatím mu sice nic není, ale je dokonale přezrálý.

 Část jsem tedy snědla tak. A co se zbytkem? Vzpomněla jsem si na pochoutku, kterou jsem před lety jedla u kamarádky. Tenkrát to byla ananasová bowle. Melounová by taky nemusela být špatná! A začala jsem svůj nápad realizovat. Ještěže máme v obci vinotéku!
 
Melounová bowle
Dužninu melounu zbavíme peciček a nakrájíme na kostičkám podobné patvary. Vychlazené sklenice naplníme kousky melounu a zalijeme nějakým šumivým vínem. Ihned podáváme, aby nevyprchaly bublinky, které se nabalí na meloun a potom tak příjemně šimrají v ústech.

Jak jsem si tak vychutnávala melounovo-alkoholové šimrání bublinek na jazyku i patře, napadlo mě, že ani dětem nemusíme tuto pochoutku odpírat. Jen místo sektu zalijeme melounové kousky nějakou perlivou vodou. Abych nenabízela zajíce v pytli, skočila jsem do krámu pro minerálku a vyzkoušela to. S citronovou příchutí to byla skutečně mňamka, možná ještě lepší než ta dospělácká.

Zdroj: http://kerria.pise.cz/82-melounova-bowle.html

1 komentář:

  1. Paráda! Ovocnou bowli jsem měla na mysli jako jeden z nápojů. Tak jsem si říkala, jestli na to někdo přijde... a přišlas na to!
    Určitě to muselo být výborné.
    Už je mám přetažené na blog, začátkem září dám zveřejnění a - akce! :-)

    OdpovědětVymazat