čtvrtek 14. dubna 2016

Vídeňský řízek

Někteří  možná budete nechápavě kroutit hlavami, proč sem dávám zrovna tak jednoduchou věc, jako je řízek. Ale tento blog neslouží jen jako sbírka receptů. Současně je to takový můj památníček všeho, co jsem kdy uvařila a snědla. A vídeňský řízek není jen tak obyčejný řízek - to je řízek z telecího masa, smažený na másle! A já dosud takový nejedla. Ono se není čemu divit: Při současných cenách telecího... Navíc u nás je téměř nemožné ho vůbec koupit, protože řezníci ho neobjednávají z obavy, že by ho neprodali. Ale po telefonické anabázi po řeznictvích snad v celém kraji, se nakonec podařilo a mně přistálo v kuchyni 2 kg telecího. Samozřejmě část padla na řízky a ze zbytku ještě něco udělám a pochlubím se někdy příště.


Suroviny:
4 plátky telecího masa z kýty
sůl
2 vejce
mouka a strouhanka na obalování
250 (a více) g másla

Postup (tentokrát snad ani není třeba)
Maso naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Vezmeme si dostatečně velkou pánev (ideálně, aby se tam všechny řízky vešly naráz) a rozpustíme na ní máslo. Řízky vkládáme do rozpáleného másla a prudce smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem, vařeným bramborem, můžeme přidat i bazalkovou omáčku....

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...