čtvrtek 11. října 2018

Žampionová polévka

Houbová sezona je v plném proudu. Nevím, jestli ještě rostou žampióny, já si jejich určením nejsem jistá, takže je nesbírám a raději koupím. Minule jsem koupila vaničku na zapečené žampiony. Nahoře byly krásné velké, ale pod nimi byla hromádka drobných. No co už, zkusím polévku dle vlastní fantazie. Je až extrémně jednoduchá - tedy pokud máte připravený vývar (já mívám zamražený), ale chuť je úžasná.


Suroviny:
1 lžíce másla
1 menší cibule
1 mrkev
hrst žampiónů
1 l vývaru
(sůl, pepř,)
polévkové bylinky (petrželka, pažitka, libeček...)

Postup:
Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky mrkev a nakonec  žampiony. Vše společně podusíme, poté zalijeme vývarem, podle potřeby přisolíme (já mívám vývar již slaný) a vaříme 15-20 minut. Těsně po vypnutí přidáme nasekané bylinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat