čtvrtek 16. ledna 2020

Znojemské vepřové

Máme rádi různé maso na šťávě. Doma tomu stále říkáme UHO, ale jen podle barvy omáčky, vlastně šťávy, protože ji nezahušťuju a tím pádem to není skutečná omáčka. Navíc s tou omáčkou nemá nic společného ani po chuťové stránce. Ale v podstatě se jedná o univerzální recept, příprava je stále stejná, jen hlavní přísada se obměňuje a už jste se s podobnými recepty tady mohli párkrát setkat. Tak tentokrát to bude na znojemský způsob. Nevím, jestli to skutečně pochází ze Znojemska, ale už dávno se pro recepty obsahující nakládané okurky vžil přídomek "znojemský".



Suroviny:
4 plátky vepřové krkovice (může být i jiné)
sůl, pepř,
sádlo dle potřeby
cibule
4-6 nakládaných okurek

Postup:
Maso osolíme, opepříme a na sádle zprudka opečeme z obou stran. Opečené maso vyjmeme a odložíme na talířek. Do výpeku vložíme najemno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Podlijeme 2 dl vody (já přidávám ještě 2-3 lžíce láku z okurek), vrátíme maso a dusíme do měkka. Krátce před koncem přípravy přidáme nakrájené okurky a necháme prohřát. Já mám k tomuto pokrmu nejraději těstoviny, ale je možné podávat i s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat