tag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post7050827804104633354..comments2024-03-11T14:24:41.218+01:00Comments on Blog pro mlsné jazýčky: NaháčciJitka S.http://www.blogger.com/profile/15034771524072138970noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post-4766401574187718582016-08-05T19:34:58.817+02:002016-08-05T19:34:58.817+02:00Vendy, díky za receptík, pokud vyzkouším a povede ...Vendy, díky za receptík, pokud vyzkouším a povede se, určitě se pochlubím tady na blogu.<br />Naháčci jsou trošku pracnější než obyčejné okurky, ale jsou moc dobré a chutnají o dost jinak, takže když mi na ně zbyde čas, tak je dělávám.Jitka S.https://www.blogger.com/profile/15034771524072138970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post-13249533576331911802016-08-05T14:51:11.074+02:002016-08-05T14:51:11.074+02:00Prima recept! Na rozdíl od nakladaček nebo kvašáků...Prima recept! Na rozdíl od nakladaček nebo kvašáků zase něco nového. Na okurky jsem viděla i zajímavý čínský recept, kdysi dávno.<br />Slané okurky. <br />Okurky nakladačky, cukr, zázvor, mletý kmín, prášková skořice, sojová omáčka, destilát bez výrazného aroma (tipuji vodku a bohužel, dávkování není popsáno, takže spíš orientačně.)<br />Okurky dejte do mísy a hodně prosolte, aby pustily vodu. Solení opakujte a vodu postupně slévejte v průběhu jednoho až dvou dnů. Okurky měknou a jak ztrácejí vodu, ubžývají na objemu a jsou svraštělé. Přibližně po dvou dnech je vyndejte z mísy a rozložte na podnos nebo na prkénko a nechte oschnout. <br />Potom okurky naskládejte a napěchujte do sklenice (stačí běžná zavařovačka). Při skládání do sklenice zasypávejte okurky po vrstvách sypkým kořžením a cukrem - asi takové množství, jako když solíte chleba. Do sklenice o obsahu 3/4 l maximálně 4 lžíce cukru.<br />Nakonec nalijte asi do 1/3 sklenice sojovou omáčku, povrch zakápněte alkoholem, aby okurky nezplesnivěly.<br />Okurky nesterilizujte, jen zavíčkujte a dejte do chladničky. Můžete konzumovat už po 24 hodinách a nejlépe nakrájené na malé kousky, neb jsou velmi ostré. <br />Mezi odběrem ze sklenice občas zakápněte alkoholem.<br /><br />To vypadá na náročný recept a taky myslím že na zkoušku by stačila jedna nebo dvě sklenice, vím že ráda experimentuješ, kdybys to chtěla vyzkoušet, dej pak vědět, jak to dopadlo... :-) Já se k tomuhle zatím nedostala.<br /><br />Tvůj recept, oproti tomuhle, zdá se, je brnkačka :D <br />A může to být dobrá příloha k masu, žejo!Vanhttp://eumenidas.blog.cznoreply@blogger.com