tag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post8896332598130238883..comments2024-03-11T14:24:41.218+01:00Comments on Blog pro mlsné jazýčky: Julie a JuliaJitka S.http://www.blogger.com/profile/15034771524072138970noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post-89729968109253652742014-09-26T20:11:53.532+02:002014-09-26T20:11:53.532+02:00U některých receptů se snažím dodržet ingredience ...U některých receptů se snažím dodržet ingredience i postup. Někde zase přidám své vlastní know-how a vznikne něco nového. Teedu znám i když ji pravidelně nesleduju, jen občas nakouknu. Magdalenu neznám - dej mi prosím odkaz. Sleduju Vilemínu, Šárku (ta už dlouho nic nepublikovala) a nedávno jsem na pise.cz objevila i Danielu, taky dobrý foodblog - odkazy jsou v pravém menu.<br /><br />Hovězí mi chutná, pokud je to čistá svalovina - např. svíčkové nebo zadní. Ale jak se mi na jazýčku objeví nějaká blanka, lůj, a hlavně takový to rosolovatý cosi, tak se mi udělá zle od žaludku a zkazí mi to celý požitek z jídla. Nedokážu to ovládnout, je to jako reflex.Jitka S.https://www.blogger.com/profile/15034771524072138970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post-44569271004117593362014-09-26T19:12:29.588+02:002014-09-26T19:12:29.588+02:00No, ono by to nebylo ani originální. I když někter...No, ono by to nebylo ani originální. I když některé recepty by se daly, proč ne? Mě takhle kdysi napadlo, vařit podle Apetitu, toho časopisu, co vycházel (a vlastně ještě vychází). Což o to, nápadů by bylo dost, receptů hafo (mám dojem, že kdybych vařila každý den jedno jídlo z Apetitu, můžu vařit dobrých deset let), ale kde na to vzít peníze? Zvláště pokud bych chtěla dodržet skutečné ingredience, které uvádějí, místo náhražek.<br />Takže, tahle idea padla už dávno...<br />Občas chodím na blog Teedy nebo Magdaleny, ty se mi líbí. Myslím že je taky znáš, aspoň Teedu...<br />Tobě nechutná hovězí? Nebo je ti špatné na trávení?Vendyhttp://eumenidas.blog.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post-69764906796374737702014-09-23T12:57:36.723+02:002014-09-23T12:57:36.723+02:00Děkuji za milý komentář. Však jsi mi ten film kdys...Děkuji za milý komentář. Však jsi mi ten film kdysi doporučila.<br /><br />Film byl skutečně inspirativní, ale nehodlám se po Julii opičit a uvařit kompletně celou některou kuchařku. V mém případě to ani nejde, protože mám vážný problém s hovězím masem a i když jsem to mockrát zkoušela, nedokážu ho sníst.<br /><br />Doufám, že se ti tu bude líbit a občas tě inspiruju.Jitka S.https://www.blogger.com/profile/15034771524072138970noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8770111522058998887.post-43201597745751608642014-09-23T10:59:06.826+02:002014-09-23T10:59:06.826+02:00Julie a Julia, bezvadný film! A máš pravdu, přes s...Julie a Julia, bezvadný film! A máš pravdu, přes shodu jmen a shodnou zálibu ve vaření se jedná o dvě naprosto rozdílné ženy. Navíc, opravdu, stresovanosti moderní Julie se nelze divit - psychický tlak v práci, zdlouhavé dojíždění tam i zpátky a pocit, že se nic nedaří, to dovede pořádně utlouct ducha. Oproti tomu Julia Childová byla zabezpečená a vařit začala vlastně proto, že se nudila. Je fakt, že měla úžasné charisma a byla nezdolně optimisticky založena, nic ji nezastavilo, každou výzvu přijala a nezdary ji neubily. Moc se mi ten film líbil, stejně jako myšlenka blogovat o jídle, v tomto případě projekt uvařit kompletní kuchařku Julie Childové. Film byl milý a vtipný a je fakt, že při jeho sledování mám permanentní hlad. :-)<br />Na tento blog jsem zvědava, a je fakt, že když se přidá něco víc než recept, vypadá to líp. Trochu jsem courala po foodblozích, neboli blozích o jídle, a některé jsou hodně šmrncovní. Nejlepší je, když se přidá nějaká vlastní zkušenost, historka, nebo doporučení...f<br />Ať se daří!Vendyhttp://eumenidas.blog.cznoreply@blogger.com