čtvrtek 27. února 2014

Králík zapečený na bramborách


Jak postupně odrůstají králíčci, stěhujeme je z králičárny do lednice či mražáku. A já hledám nápady jak je připravit aby to bylo jednoduché a přitom chutné. Dnes se s vámi podělím o zatím nejúspěšnější recept:
Králík zapečený na bramorách
Do vymazaného pekáčku dáme oškrábané a na čtvrtky (nebo kostky) nakrájené brambory. které navrch osolíme.
Porce králíka (nejlépe se mi osvědčila zadní stehna) důkladně prošpikujeme. Špekem nešetřit, protože králičí maso je hodně suché a bez prošpikování takřka nepoživatelné. Kdo špek nerad, může si jej pak na talířku vypreparovat a odložit stranou. Osolíme a posypeme oblíbenou směsí koření na grilování, nebo na pečení drůbeže. Bohužel směs koření přímo na králíka jsem zatím neviděla. Takto připravená stehýnka rozložíme na brambory v pekáčku. Na každé stehýnko položíme plátek másla a šup s tím do trouby péct. Podlévat obvykle není třeba. Peče se to zhruba hodinku.

Mezitím si připravíme zálivku: v kapce mléka rozmícháme tavený sýr s česnekem. Dávám na čtyři porce 2 trojúhelníčky sýra a 2 stroužky česneku. A do toho opatrně vmícháme šlehačku.
Když je maso měkké přelijeme ho sýrovo-česnekovo-šlehačkovou zálivkou a ještě asi 10 minut zapékáme.



Zdroj: http://kerria.pise.cz/66-zapeceny-kralik.html

2 komentáře:

  1. Děláš mi chutě! Králíka už jsem neměla ani nepamatuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělat chutě je jedním z hlavních smyslů tohoto blogu.

      Vymazat