čtvrtek 22. listopadu 2018

Krůtí zeleninová kapsa

Manžel si koupil krůtí prsa a požádal mě, abych je něčím naplnila jako kapsu. Možností je samozřejmě mnoho: od klasické nádivky po různé experimenty. Já nakonec zvolila zeleninovou náplň - obdobným způsobem dělávala maminka španělské ptáčky. Po předchozích zkušenostech jsem vynechala vajíčko, které mi vždy ujede kamsi... Pak v některé porci jsou dva plátky vajíčka a v jiných není nic...



Suroviny:
krůtí prsa vcelku
2-3 mrkve
několik sterilovaných okurek
1 větší cibule
100 g slaniny
sůl, pepř

Postup:
Mrkev očistíme a spolu s okurkami, cibulí a špekem nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a všechno promícháme (jako salát). Krůtí prsa z jedné strany nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme zeleninovou směsí. Otvor zase uzavřeme a zajistíme jehlou, nebo převázáním. Zbytek zeleninové směsi rozprostřeme do pekáčku. Závitek ze všech stran oslolíme a opepříme a vložíme do pekáčku na zeleninu. Podlijeme vodou, poklademe plátky másla, přiklopíme pokličkou a zvolna pečeme cca 1 hod. Poté odklopíme pokličku a ještě asi 10-15 min. dopékáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat