Konec roku je za dveřmi, čeká nás další oslava. Zatímco Vánoce jsou spíše ve znamení cukroví a sladkostí, Silvestrovské oslavy se nám pojí s nejrůznějšími slanými pochoutkami mezi nimiž přední místo zaujímají chlebíčky a jednohubky. A na ty pochopitelně mažeme nejrůznější pomazánky. Některé jsem vám tu už představila: např: vajíčkovou nebo tuňákovou, Dnes vám přináším vyzkoušený recept na hermelínovou.
Suroviny:
1 hermelín (nebo camembert)
2 vejce vařená natvrdo
100 g šunky vcelku
1 zakysaná smetana
1 sáček majonézy
1 lžička hořčice (ideálně dijonské)
sůl, pepř
Postup:
Sýr, vejce, šunku, cibuli nakrájíme na jemno. Cibuli ještě spaříme (přelijeme horkou vodou). Vše smícháme v misce, přidáme smetanu, majonézu, hořčici a nezapomeneme osolit a opepřit dle vlastní chuti. Hotovou pomazánku dáme vychladit do lednice. Mažeme na pečivo, v sezóně můžeme ozdobit bylinkami, v zimě spíš proužkem papriky nebo rajčete.
Příjemná změna oproti vlašáku.
OdpovědětVymazat