čtvrtek 24. července 2014

Cuketová krémová polévka


Máme nadbytek cukín. A to jsme zasadili jen jednu sazenici! Nestíhám je rozdávat ani zpracovávat. Mohli bychom je mít 3x denně 7 dní v týdnu a ještě by nám nejspíš nějaká zbyla. To jen tak na úvod, abych ospravedlnila pravděpodobný seriál nejbližších článků na stejné téma: "Cukína".

Recept na polévku z cukety mám už nějaký ten rok a v sezóně tuto polévku vařím velmi často. Původně se jednalo o jednoduchou dýňovou polévku. Jenže to bych nebyla já, abych s receptem nezaexperimentovala a nevylepšila si jej podle vlastních představ o dobrém jídle.


 Cuketová krémová polévka

kousek cukíny
menší brambor
sůl
snítka libečku
mléko
trojúhelníček taveného sýru
mrkev
polévkové bylinky

Cukínu a brambor očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě se snítkou libečku. Z uvařeného slijeme vodu, libeček vyhodíme a cukínu s bramborem dáme do mixeru, přidáme sýr a trošku mléka a rozmixujeme na kaši, kterou vylejeme zpět do hrnce. Dolijeme mlékem podle potřeby a necháme přejít varem. Do hotového "krému" přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou mrkev a nasekané bylinky. Pokud mám, přidávám též na kostičky nakrájenou oprančenou anglickou nebo klobásu. A ani přidáním krutonů nebo oprančeného chleba určitě nic nepokazíte.

Takto nám chutná nejlépe. No, asi to není tak úplně "krémová" polévka, ale my prostě potřebujeme, aby v ní aspoň něco plavalo, nějaké kousky.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/351-cuketova-kremova-polevka.html



Zdroj: http://kerria.pise.cz/351-cuketova-kremova-polevka.html

Žádné komentáře:

Okomentovat