Potřebujeme:
kousek dýně (nějaké jedlé, žádnou okrasnou)
vývar (můžeme nahradit kouskem masoxu)
sůl
1-2 lžíce bílého jogurtu
čerstvé bylinky
vývar (můžeme nahradit kouskem masoxu)
sůl
1-2 lžíce bílého jogurtu
čerstvé bylinky
Dýni očistíme,
nakrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka - asi
3/4 hodiny. Já navíc přidávám i trochu celerové natě a libeček. Pokud
jsme dali nať, tak ji po uvaření odstraníme a dýni i s vývarem
rozmixujeme. Zjemníme bílým jogurtem a ozdobíme najemno nasekanými
bylinkami.
To by mělo být celé, ale protože my máme
rádi polévky, v nichž aspoň nějaké kousky plavou, tak jsem ji doplnila kostičkami opečeného chleba.
Byla to moje dýňová premiéra. Nikdy jsem ještě nic z dýně nedělala, neb jsem nikdy žádnou neměla, krom té, co jsme dlabali o Halloweenu.
Ale protože už podle popisu byla polévka velmi jednoduchá na přípravu,
tak jsem si řekla, že to zkusím a ... přinejhorším se to vyleje. Nic se
nevylilo, byla skutečně výborná a jestli zase někdy dostanu dýni, tak si
určitě polévku uvařím.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/372-dynova-polevka.html
Zdroj: http://kerria.pise.cz/372-dynova-polevka.html
Zdroj: http://kerria.pise.cz/372-dynova-polevka.html
Dýňovou polévku můžeme na milion způsobů. Nedavno jsem narazila na tenhle recept s kokosovým mlékem http://www.polivky.cz/dynova-polevka/ a je naprosto luxusní. Kačka
OdpovědětVymazatDěkuji za odkaz. Já zatím moc zkušeností s dýněmi nemám. Ale byla fakt moc dobrá, takže určitě zkusím i další varianty. Akorát musím počkat na příští rok, u nás už je po dýních a kupovat za drahý peníz se mi nechce.
Vymazat