čtvrtek 23. října 2014

Králík zapečený na zelí

Musím říct, že králíci se nám daří. A tak se pomalu z tohoto blogu stává především králičí kuchařka. Ale co mám dělat, když králíka připravuju téměř každý týden, a aby se nám nepřejedl tak zkouším nové recepty nebo experimentuju sama - to častěji. Tak jsem si jednou takhle vzpomněla, že jsem občas dělávala kuře á lá kachna - bylo to kuře zapečené na zelí. Bývalo to dobré a nedalo to moc práce. "Králík by taky nemusel být špatný!" řekla jsem si a při nejbližší příležitosti to vyzkoušela. Příprava je fakt jednoduchá, stačí tomu věnovat pár minut a pokud máte remosku, tak se to udělá prakticky samo. Výsledek předčil mé očekávání.


Suroviny:
porce králíka (nejlépe zadní kýty)
sklenice sterilovaného zelí
slanina (bílá)
anglická slanina
sůl, pepř

Postup:
Porce králíka večer předem našpikujeme, osolíme a opepříme. Další den do pekáčku vyklopíme sklinku zelí i s lákem, na ně rozložíme králíka, nahoru poklademe plátky anglické slaniny a dáme péci. Během pečení občas králíka otočíme a podle potřeby podléváme vodou. Ideální přílohou je houskový knedlík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...