čtvrtek 12. listopadu 2015

Cejn na bylinkách

Nejlepší návnada na chytání ryb je králík. A nejlepší místo, kde se na něj dají ryby ulovit je hospoda.

A tak nám opět přistála v kuchyni čerstvá ryba vytažená rovnou z rybníka. Tentokrát to byl docela velký cejn a vyvstala otázka: Co s ním? Jistě, dal by se usmažit stejně jako kapr. Ale není to škoda? Zapátrala jsem trošku a našla někde recept přímo na úpravu cejna. Není to asi nic světoborného, ale v jednoduchosti je síla. Mám ráda podobně nepřeplácané recepty, kde se v dokonalé harmonii snoubí jen pár chutí.


Suroviny:
1 cejn
šťáva z 1 citronu
máslo
sůl
pepř
1 snítka čerstvého rozmarýnu

Postup:
Rybu očistíme, vykucháme a rozporcujeme. Porce z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli odležet. Na pánvi si rozpustíme máslo a krátce v něm prohřejeme lístky rozmarýnu. Potom přidáme porce ryby a zvolna opékáme z obou stran do zlatova.
Doporučenou přílohou jsou brambory vařené ve slupce, přelité bylinkovým máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat