čtvrtek 12. května 2016

Perlička s majoránkou

Poslední perlička... Co s ní? Chtělo by to něco opravdu suprovýho, dobrýho a hlavně neobyčejnýho. Tentokár jsem se inspirovala receptem na labuznik.cz, kde jsem objevila velmi jednoduchý recept podle Le Cordon Blue. Jenže to bych nebyla já, abych si jej drobně neupravila dle svých přectav o dobrém jídle. Takže v mém podání...

Suroviny:
1 perlička
1 hrst majoránky
5-7 stroužků česneku
sůl
olej
máslo
250 ml bílého vína
500 ml mléka
kůra ze 2 citronů

Postup:
Z majoránky, soli, prolisovaného česneku a trošky oleje (podle potřeby) vyrobíme kašičku. Vezmeme očištěnou perličku a opatrně uvolníme kůži na celém těle. Maso pod kůží důkladně potřeme bylinkovou směsí. Zbytkem směsi vytřeme vnitřek ptáka. Dáme na pekáč, svážeme nohy, obložíme máslem, podlijeme vodou a pečeme cca 30 min na 200°C. Poté perličku otočíme, podlejeme vínem a po 5-ti minutách pečení ještě podlejeme mlékem a dochutíme citronovou kůrou. Pečeme cca dalších 30 min. Perličku vyjmeme a rozporcujeme. Omáčku přelejeme  přes sítko do kastrůlku a vařením zredukujeme zhruba na polovinu. Podáváme s bramborem.

Stejným způsobem lze údajně připravit i kuře, ale výsledná chuť bude jiná. Perlička má svou specifickou chuť připomínající divočinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat