čtvrtek 19. května 2016

Chřest s vajíčky

Chřestová sezona je opět tu. Nevím jak vy, ale já si tuto zeleninu celkem oblíbila a tak si každý rok v sezoně nějaký koupím. Někdy sáhnu po některém svém osvědčeném receptu, jindy zkusím něco nového a občas i sama zaexperimentuju - jako zrovna tentokrát. Většina zeleniny je totiž v podobné úpravě velmi chutná. I chřest je příslibem, že bychom si mohli pochutnat.


Suroviny:
lžíce másla
svazek chřestu
2-3 vajíčka
sůl
bylinky

Postup:
Chřest dobře očistíme, svážeme a dáme na pár minut (stačí 5) vařit do osolené vody. Potom ho nakrájíme na kolečka a lehce osmahneme na másle. Vyklepneme vejce a mícháme až se "srazí". Osolíme, můžeme lehce opepřit a podáváme posypané bylinkami.

Takto připravený chřest můžeme podávat s pečivem jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k nějakému opečenému masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat