čtvrtek 15. prosince 2016

Králík na zázvoru

Počasí je tak akorát dobré pro různé chřipky a nachlazení. I můj miláček se někde nastydl. A protože normální léky užívá jen na pokraji smrti, tak se zásobil vším možným přírodním, o čem se na internetu dozvěděl, že to pomáhá při nachlazení. Mezi námi: Já osobně takový koktejl všemožnéch přírodních léčiv taky už nepovažuju za úplně neškodný. Tak se nám do domácnosti dostal taky pořádný kus zázvoru. Hned jsem mu kousek sebrala, abych ho vyzkoušela i v kuchyni - čerstvý jsem dosud neměla odvahu koupit a použít. Ten sušený nám moc nechutná, ale je možné, že ho dávám moc (i když se řídím receptem). Když už byl tedy doma.... No a s čím jiným vyzkoušet něco tak aromatického? Přece s králíkem, kterému aromatické přísady velmi sluší. Výsledkem jsme byli všichni příjemně překvapeni. Zdá se, že čerstvý zázvor si do naší kuchyně nakonec cestu našel. Už se docela těším, jak vyzkouším něco dalšího.


Suroviny: 
4 porce králíka
kousek slaniny
sůl
4 stroužky česneku
kousek zázvoru

Postup:
Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme oškrábaný a jemně nastrouhaný zázvor a sůl. Všechno smícháme na kašičku-marinádu. Porce králíka prošpikujeme, potřeme marinádou a necháme přes noc uležet. Druhý den podlijeme vodou a upečeme. Podáváme s obvyklými přílohami jako jsou brambory, rýže apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat