čtvrtek 22. prosince 2016

Rybí krém

Tento recept mám z televize, ale už nevím ze kterého pořadu. Zaujalo mě na něm, že je poměrně nenáročný - většinu surovin mívám běžně doma, takže nic nebrání jej občas zařadit do jídelníčku aniž by člověk musel předem myslet na nákup. Navíc ryby máme rádi a máme jich dostatek, tak proč občas nějakou neobětovat jen na polévku....

Polévka měla zvláštní, ale moc dobrou chuť. A nemusí se servírovat jen o Vánocích!



Suroviny:
1/2 kapra (nebo jiné sladkovodní ryby)
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
plátek celeru
80 g másla
sůl, pepř, špetka fenyklu
lžička rajčatového protlaku
1 rajče
1 brambor

Postup:
Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na větší kousky a osmahneme na másle. Rybu nakrájíme na kostky (i s kostmi), přidáme k zelenině a osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku fenyklu, nakrájené rajče a lžičku protlaku. Zalijeme asi litrem vody (vývar není třeba, ryba se nám vyvaří) a přidáme brambor na kostičky, který nám polévku zahustí. Vaříme cca 3/4 hodiny. Poté rozdrtíme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou polévku dochutíme hrstkou bylinek a doplníme krutony z rohlíků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...