čtvrtek 25. května 2017

Sekaná plněná špenátem

Špenátová sezona momentálně zaplavuje blogy, a to nejen ty zaměřené na vaření. Zvláště pak jedna zajímavá verze koluje Facebookem. Také jsem měla v úmyslu ji vyzkoušet, ale než k tomu došlo, objevila se na několika dalších blozích. Nechce se mi opakovat něco, co letos už zaznělo z mnoha stran. Nechám si ji na jiný rok, až opět trošku upadne v zapomnění. Místo toho jsem našla jinou verzi, navíc neobvyklou i použitou masovou směsí.


Suroviny:
1 kg mletého vepřového masa (ideálně 2/3 plece a 1/3 bůčku)
2 vejce
2 větší mrkve
5 stroužků česneku
sůl, pepř
strouhanka podle potřeby


špenátové listy
1 mozzarella
hořčice
kmín

Postup:
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, česnek prolisujeme, přidáme k masu a promícháme ještě spolu s vajíčky, solí a pepřem. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Masovou směs rozložíme na kuchyňskou fólii a pěkně urovnáme. Povrch poklademe spařenými špenátovými listy a na ně dáme plátky mozzarelly. Pomocí fólie vše srolujeme, vložíme do pekáče, podlijeme sklenkou vody, povrch potřeme hořčicí, posypeme kmínem a dáme péct. Ideální přílohou k jakékoliv sekané je samozřejmě bramborová kaše. Ale ani obyčejnými vařenými bramborami nic nezkazíte. A nezapomeňte teď zjara taky na salát!

Pochopitelně si můžete masovou směs udělat podle svých zvyklostí. Ale té mrkve se vůbec bát nemusíte, celou sekanou tak nějak zjemní.

Žádné komentáře:

Okomentovat