čtvrtek 26. března 2015

Králík v jogurtové marinádě

Když jsem před časem zkoušela připravit beránka v bílé košilce, bylo to moc dobré. A mě v té chvíli napadlo, že ani králík v podobné úpravě by nemusel být špatný. A to bych nebyla já, abych svůj nápad hned také nevyzkoušela.

Výsledek byl chuťově zajímavý. Proti skopovému, králík do sebe více natáhl příchuť jogurtu, takže maso bylo lehce nakyslé. Tím nechci říct špatné, jen zvláštní a nezvyklé.  Jen bych asi příště dala víc česneku - tím člověk nic nepokazí.


Suroviny:
Králičí stehna
1 cibule
200 - 250 ml plnotučného jogurtu
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžíce majoránky
5 velkých stroužků česneku (rozmačkat) - může být i více
sádlo 
 
Postup:
Remosku vymastíme sádlem a vložíme porce králíka. Zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou z jogurtu, soli, pepře, majoránky a česneku. Necháme přes noc uležet v chladnu. Druhý den mírně podlijeme vodou (asi 1 ld) a přikryté pečeme do změknutí (1,5 - 2 hod.). Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, nebo rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat