čtvrtek 9. července 2015

Cuketová buchta

Zrovna začíná sezona cuket. Kromě klasické, smažené se dá tato zelenina připravit i na jiné způsoby. Jedním z nejoblíbenějších jsou různé cuketové koláče a buchty. I já jich několik vyzkoušela a určitě ještě vyzkouším. Dnes se tedy s vámi podělím o jeden jednoduchý (hrníčkový) recept. Podobných je asi na internetu spousta.



Suroviny
3 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky nastrouhané cukety
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
lžička skořice
2 lžíce kakaa

Postup
Všechno to smícháme, vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem) a necháme ve středně vyhřáté troubě upéct. Vychladlé potřeme nahoře marmeládou a polijeme rozpuštěnou čokoládou na vyření, do které jsme přidali kousek másla. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat