čtvrtek 13. října 2016

Vepřové dušené v mrkvi

Dušená zelenina, zvláště pak mrkev, byla postrachem snad všech strávníků školních kuchyní. Už dávno jsem zjistila, že i takto neoblíbená jídla mohou mít skvělou chuť, pokud se správně připraví. Např. ta dušená mrkev: ve školní jídelně jakási červená máčka bez chuti. V domácím provedení lahůdka, kterou rozhodně odmítat nebudete. Ovšem pokud si chcete opravdu pochutnat, tak k přípravě použijte jedině máslo, žádný jiný tuk!


Suroviny:
4 plátky vepřového masa
1 kg mrkve
sůl, pepř,
máslo
cibule
citronová šťáva

Postup:
Maso osolíme, opepříme a na másle opečeme z obou stran. Opečené maso vyjmeme z pánve a ve výpeku osmažíme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Zakápneme citronem, podlejeme vodou, vrátíme maso a pod pokličkou dusíme 10-15 minut. Nedovedu si představit lepší přílohu než vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat