čtvrtek 24. listopadu 2016

Kapr zapečený po švýcarsku

Letos prý ryby berou jako o život. Alespoň to tvrdí kamarád. To vůbec nevadí, ryby jsou zdravé a my je navíc máme rádi. Jenže když je máte každý týden, někdy i 2x, tak už člověk chce změnu. A tak jsem se poohlédla po nějakém novém receptu, který by splňoval mé náročné podmínky: Totiž mít doma vše potřebné, protože v místním obchodě toho moc nekoupím a už vůbec ne něco speciálního. Volba nakonec padla na zapečeného kapra s jablky. Zdálo se mi to jako zajímavá kombinace, která by však ve výsledku nemusela chutnat špatně. A nemýlila jsem se.

  
Suroviny:
1/2 kapra
sůl, pepř
1 citron
hladká mouka
tuk (ideálně máslo)
1 jablko
20-30 g šunky
2 bílky
3-4 lžíce strouhaného sýra
2 lžíce strouhanky

Postup:
Očistěného kapra nakrájíme na porce, které osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Necháme asi 2-3 hodiny odležet. Potom porce obalíme v mouce a na másle zlehka opečeme. Hotové naskládáme do máslem vymazané zapékací misky. Jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky. Také šunku nakrájíme. Obojí smícháme s bílky, strouhankou a sýrem. Směs rozložíme na porce kapra a vše zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem. Podáváme s bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat