čtvrtek 27. září 2018

Kůzlečí na česneku a rozmarýnu

Doma jsem už dávno vyhlásila embargo na nákup jakéhokoliv masa. Mražák totiž doslova praská ve švech. Ale pomalu se mi daří ubírat, i když na druhé straně zase stále něco dodávám (teď třebas přebytky ze zahrady a také postupně vraždím slepice). Jak se tak propracovávám ke dnu, našla jsem ještě zapomenuté kůzlečí. To už se musí zlikvidovat!


Suroviny:
kůzlečí maso
kousek slaniny
cibule
česnek
sůl
rozmarýn (ideálně čerstvý)
máslo

Postup:
Kůzlečí maso prošpikujeme slaninou, povrch potřeme rozmačkaným česnekem se solí a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet. Cibuli nakrájíme na proužky a vyložíme jí dno pekáčku - podle velikosti pekáče se odvíjí množství. Podlijeme vodou (případně vývarem), položíme maso a nahoru položíme několik plátků másla. Přidáme také snítku rozmarýnu. Přikryjeme poklicí a vložíme do trouby, kde zvolna dusíme do měkka. Doba dušení závisí na stáří zvířete, z něhož maso pochází. Když je maso měkké, odklopíme pokličku a necháme ještě tak 5-10 minut péct, aby se utvořila
krustička.

Žádné komentáře:

Okomentovat