čtvrtek 21. května 2020

Marinovaný řízek


Tento recept jsem kdysi dávno dostala od tety a od té doby tyto řízky připravuji na větší oslavy, nebo když čekám více lidí na oběd. Jsou totiž proti těm klasickým rychlejší. Tedy ne tak úplně. Vlastně jsou stejně pracné, jako ty obyčejné, jen si ji všechnu odbudu den předem a v den D už jen v klidu a pohodě smažím. Vlastně i salát si připravím o den dříve.

Zkoušela jsem hledat, jestli nemají nějaký název, ale na internetu podobný recept snad vůbec není. To je prima, jsem nejspíš první, kdo ho publikuje. Určitě však se mnou budete souhlasit, že je to fajn řízková varianta. Na první pohled vypadají, jako úplně normální řízky, ale chuť je někde trochu jinde - díky marinádě.




Suroviny:
4 řízky (můžete použít jakékoliv maso)
sůl, pepř
3 vejce
4 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžíce hořčice
2-3 lžíce hladké mouky
strouhanka na obalení
tuk (sádlo) na smažení

Postup:
Do misky vyklepneme vejce, mírně osolíme, přidáme prolisovaný česnek, papriku a hořčici a dobře rozmícháme. Zahustíme moukou, aby vzniklo řidší těstíčko. Řízky naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a naložíme do těstíčka, v němž necháme marinovat alespoň do druhého dne (lepší je dva dny). Na druhý den řízky jeden po druhém vytahujeme, obalíme ve strouhance a smažíme na tuku do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat