Léto je v plném proudu a ovoce zraje jako o závod. Rybíz je oblíbené ovoce na koláče.Už jsem tu jeden recept na rybízový koláč dávala, jenže když je rybízu tolik, kdo by chtěl pořád jeden a ten samý koláč. Bylo potřeba se poohlédnout i po nějakém dalším. Tentokrát jsem zvolila koláč zdobený bílkovým sněhem.
3 vejce200 g másla
140 g cukru krystal
300 g mouky polohrubé
250 ml mléka
200 g moučkového cukru
rybíz
Postup:
Utřeme žloutky s krystalem, vmícháme změklé máslo, po troškách mléko a nakonec mouku. Vznikne nám hustší těsto, které vyklopíme na plech, rozetřeme a dáme na cca 15 minut péct. Mezitím si připravíme z bílků sníh, zašlenáme do něj moučkový cukr. Na předpečený korpus rozložíme rybíz, můžeme ho ještě trošku posypat cukrem a povrch pokryjeme sněhem. Dáme ještě do trouby dopéct.
Vypadá to moc lákavě, rybíz mám ráda. Když nechci, aby se koláček opakovaly, dám pod ovoce tvaroh nebo puding, kluci se po tom můžou užrat :D.
OdpovědětVymazat