čtvrtek 2. července 2020

Rybízový koláč se sněhovou čepicí

Léto je v plném proudu a ovoce zraje jako o závod. Rybíz je oblíbené ovoce na koláče.Už jsem tu jeden recept na rybízový koláč dávala, jenže když je rybízu tolik, kdo by chtěl pořád jeden a ten samý koláč. Bylo potřeba se poohlédnout i po nějakém dalším. Tentokrát jsem zvolila koláč zdobený bílkovým sněhem.


Suroviny:
3 vejce
200 g másla
140 g cukru krystal
300 g mouky polohrubé
250 ml mléka
200 g moučkového cukru
rybíz

Postup:
Utřeme žloutky s krystalem, vmícháme změklé máslo, po troškách mléko a nakonec mouku. Vznikne nám hustší těsto, které vyklopíme na plech, rozetřeme a dáme na cca 15 minut péct. Mezitím si připravíme z bílků sníh, zašlenáme do něj moučkový cukr. Na předpečený korpus rozložíme rybíz, můžeme ho ještě trošku posypat cukrem a povrch pokryjeme sněhem. Dáme ještě do trouby dopéct.


1 komentář:

  1. Vypadá to moc lákavě, rybíz mám ráda. Když nechci, aby se koláček opakovaly, dám pod ovoce tvaroh nebo puding, kluci se po tom můžou užrat :D.

    OdpovědětVymazat