Dnes vám nabídnu jednoduchou buchtu bez nutnosti připravovat nějaké těsto a hned ve dvou variantách.
Sypaná buchta tvarohová
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mletého cukru
1 balíček prášku do pečiva
špetka soli
Vše smícháme a dva hrnky směsi
rovnoměrně nasypeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Na to opatrně
naběračkou nalijeme krém, můžeme posypat rozinkami a nahoru rovnoměrně
rozsypeme zbytek směsi. Celý povrch poklademe plátky másla (může být i
Hera, nebo jiný margarín, ale s máslem je lepší) - padne na to skoro celá
kostka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dokud se nahoře neudělá zlatavá
krusta.
Krém:
3 vejce
1 hrnek mletého cukru (já do něj přidávám sáček vanilkového)
3 kostky tvarohu
2 hrnky mléka
citronová kůra
Ušleháme vejce s cukrem, do toho
rozdrobíme tvaroh, přidáme citronovou kůru a s trochou mléka šleháme.
Postupně přiléváme ostatní mléko. Nelekejte se toho, že krém je hodně
řídký, všechno se to vsákne do mouky.
A protože je zrovna sezona jablek,
přidám ještě jeden podobný recept. Vyžaduje sice trošku víc času (jablka za vás žádný pomocník neočistí), ale podle mě je tato varianta několikanásobně lepší než ta tvarohová. Jenže my vlastní
jabka nemáme, a tak ji dělávám zřídka.
Sypaná buchta jablková
2 hrnek hrubé mouky
2 hrnek dětské krupičky
2 hrnky pískového cukru
1 prášek do pečiva
špetka soli
Vše smícháme a dva hrnky směsi
rovnoměrně nasypeme na pečícím papírem vyložený pekáč. Na to rozdělíme 1
kg nastrouhaných jablek (vč. šťávy co pustí). posypeme skořicí, můžeme
přidat rozinky, na to rovnoměrně nasypeme další dva hrnky směsi a znovu
dáme 1 kg nastrouhaných jablek a skořici. Nahoru rozsypeme zbytek směsi.
Povrch poklademe plátky másla podobně jako v předchozím případě. Pečeme ve středně vyhřáté troubě
dozlatova.
Teď už jen počkat až schládne. Já mám třebas moc ráda ještě teplé moučníky, ale v tomto případě (v obou) se trpělivost vyplatí. Vůbec nejlepší je připravit ji den předem a nechat uležet.droj: http://kerria.pise.cz/87-dve-sypane-buchty.html
Tohle znám pod názvem Švédská buchta. Znám ji v obou variantách, i když ta tvarohová bude asi původní. Cukr dávám i krystal, ono se to vstřebá i tak. Buchta je fantastická a taky lehká na přípravu (no až na ty jablka, loupání, strouhání a tak... :-)).
OdpovědětVymazatPríma tip.
Doporučuji každému!
Vzpomínám si, že jsem ji u tebe na blogu viděla. Ty jablka zaberou dost času i když já je obvykle postrouhám v robotu, ale výsledek stojí za to!
OdpovědětVymazatP.S. zkoušela jsem i jiné varianty, měla jsem v lednici zbytek mražených švestek, dala jsem tam ty švestky, i s trochou šťávy, co zbylo po rozmražení. Vynikající! Když ti dojde tvaroh, můžeš to takhle namíchat, že si dáš část s kompotem nebo nějakým měkkým ovocem... přemýšlela jsem, že zkusím zaimprovizovat i s rozmíchanou marmeládou.
OdpovědětVymazatTo zní celkem zajímavě. Někdy to vyzkouším.
VymazatTakové rychlovky mám ráda.
OdpovědětVymazatZnám a výborné. ☺
OdpovědětVymazat