Konečně jaro přišlo i do zeleninové zahrádky a my
můžeme sklízet první úrodu. Ředkviček je požehnaně, jenže co s nimi?
Syrové jsou moc ostré, s pečivem je to ale lahůdka. Jenže tolik rohlíků a
chlebů neujíme... Už kdysi jsem sháněla nějaký dobrý recept na salát z
ředkviček, protože mi bylo líto jich tolik nakonec vyhazovat. Žádný z
nich mě nijak zvlášť neuspokojil, a tak jsem nakonec začala
experimentovat sama. A jak to dopadlo? Zkuste ochutnat sami!
Suroviny:
čerstvé ředkvičky
pažitka
eidam
citronová šťáva
sůl
Postup:
Očištěné ředkvičky nastrouháme na hrubém
struhadle. Zakápneme citronovou šťávou, promícháme a potom osolíme.
Přidáme nasekanou pažitku a nahrubo nastrouhaný eidam.
Salát je výtečný tak jak je, ale kdo má
rád, může si přidat i několik lžiček majonézy. Podáváme s pečivem. A
vůbec nejlépe chutná na čerstvém vzduchu.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/76-redkvickovy-salat-se-syrem.htm
Zdroj: http://kerria.pise.cz/76-redkvickovy-salat-se-syrem.html
Žádné komentáře:
Okomentovat