Říká se, že polévka
je grunt. Máme rádi polévky, ale jejich vaření mě příliš nebaví. Přišla
jsem na způsob, jak připravit domácí polévku stejně rychle jako
pytlíkovou.
Stává se vám, tak jako mě, že vám občas
zbyde trošku od oběda? Zbytky různých omáček se dají úspěšně využít
právě k přípravě polévky. Pro tuto příležitost mám po ruce několik
krabiček od margarínu. Zbytky od oběda zamrazím a později použiju.
Získám výtečnou domácí polévku, která je uvařená stejně rychle jako ta
kupovaná z pytlíku. Je to snadné. Uvařím trochu mražené zeleniny, do
vývaru vyklopím zmraženou omáčku, přidám nějaký koření, bylinky, nočky,
uzeninu (vše podle druhu polévky)... Prostě všechno, co do takové
polévky patří a je hotovo. Zasmažovat obvykle není třeba, protože omáčka
už zasmažená byla. Pokud je polévka přece jen řídká, přisypu špetku
hotové jíšky. Chutná skvěle!
Jaké polévky lze
takto připravit? Je jich docela dost: čočková, fazolová, hrachová,
zelná, segedínská, gulášová, kapustová, rajská, špenátová, italská (z
omáčky na špagety) a mnoho dalších.
A co takhle vývar? Taky neradi umýváte
nádobí po vývaru? Já to fakt nemusím a tak jsem začala vařit vývar ve
větším množství. Při jednom bordelu si udělám alespoň 3 dávky polévky.
Jednu dávku sníme hned ten den a zbytek naleju do vypláchnutých krabic
od mléka a zamrazím. Mám tak stále připravený kvalitní vývar, který mohu použít právě k přípravě některé z výše zmíněných polévek. Příště jen vytáhnu krabici, rozmrazím, zavařím zeleninu. Je to skoro bez práce a hlavně bez špinavého
nádobí!
Zdroj: http://kerria.pise.cz/64-polevky-snadno-a-rychle.html
Zdroj: http://kerria.pise.cz/64-polevky-snadno-a-rychle.html
Žádné komentáře:
Okomentovat