Nevím jistě, jestli tento recept pochází přímo z Valašska. Mám ho totiž od své tety, která jej odkoukala právě na Valašsku od své tchýňky. Já to naopak slyšela poprvé a tak mě to zaujalo, zvlášť ten kopr, ale proč ne? Už se poněkud trapně opakuji, ale "králík je nejlepší s něčím aromatickým". A to kopr rozhodně je! Akorát netuším, jestli se dají koupit semínka kopru, tedy jedlá ne k výsevu. Já si kvůli tomu koncem léta nasbírala na zahradě.
1 králík
sůl
pepř
semínka kopru
cca 2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
máslo na potření
Postup:
Králíka z horní strany osolíme, opepříme, poprášíme moukou a posypeme semínky kopru. Podlijeme, přidáme asi lžíci sádla a dáme péct. Zhruba v polovině pečení obrátíme, seuhou stranu opět osolíme, opepříme, poprášíme moukou a semínky kopru a dopečeme. Ke konci pečení potřeme máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat