Sice už je dávno po Velikonocích, ale ty kůzlátka v mražáku potřebuju spotřebovat. A kdybych jednotlivé recepty dávala jen před Velikonocema, tak bych jich měla na několik let. A tak si dáme kozlátko i mimo svátky.
Suroviny:
kůzlečí žebírka vcelku
sůl, pepř
semínka kopru
cibule (hodně)
máslo
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a rozložíme na dno pekáčku. Žebírka osolíme, opepříme a bohatě posypeme koprovými semínky. Vložíme do pekáčku na cibuli a povrch hustě poklademe tenkými plátky másla. Podlijeme sklenicí vody, přikryjeme poklopem (nebo alobalem) a dáme péci. Žebírka z mladého kůzlete jsou hotová zhruba za půl hodiny, takže poklop po cca 15-20 minutách odklopíme a dáme dopéct.
Suroviny:
kůzlečí žebírka vcelku
sůl, pepř
semínka kopru
cibule (hodně)
máslo
Postup:
Cibuli nakrájíme na proužky a rozložíme na dno pekáčku. Žebírka osolíme, opepříme a bohatě posypeme koprovými semínky. Vložíme do pekáčku na cibuli a povrch hustě poklademe tenkými plátky másla. Podlijeme sklenicí vody, přikryjeme poklopem (nebo alobalem) a dáme péci. Žebírka z mladého kůzlete jsou hotová zhruba za půl hodiny, takže poklop po cca 15-20 minutách odklopíme a dáme dopéct.
Fakt nářez. Díky. Nemůžu se hýbat.
OdpovědětVymazat