čtvrtek 1. listopadu 2018

Česnekový králík v nádivce

Po čase jsem zase dostala chuť experimentovat s králičím masem. Máme pár oblíbených jídel, která vařívám často, ale změna občas neuškodí. Kdo ví, třebas objevím něco nového dobrého. Nadívaný králík patří k našim oblíbeným, ale proč to nezkusit obráceně? Zvlášť když jsem našla na internetu inspirativní recept. Je s tím méně práce, než s nadíváním a chutná skvěle.


Suroviny:
1 rozporcovaný králík
špek
1 palička česneku
máslo
sůl

Nádivka:
5 starších rohlíků
3 vejce
3 stroužky česneku
1 cibule
200 ml mléka
(králičí játra)
sůl, pepř, majoránka, petrželka
muškátový oříšek

Postup:
Jednotlivé porce králíka prošpikujeme a povrch potřeme směsí ze změklého másla, rozetřeného česneku a soli. Necháme uležet (nejlépe přes noc). 
Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Mezitím si nakrájíme cibuli, játra, rozmáčkneme česnek a nasekáme bylinky. Vše přidáme do mísy k namočeným rohlíkům, přidáme žloutky, osolíme, přidáme koření a dobře promícháme. Potom ještě zlehka přimícháme sníh z bílků. Nádivku rozložíme do vymazané zapékací formy, na ni položíme porce králíka a trošku zatlačíme do nádivky. Pečeme v troubě cca 45 - 60 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat