Jak už nadpis napovídá, než se začtete,
jděte se raději pořádně najíst. To, co bude následovat, se dá říct
jedním slovem: MANA. Něco tak dobrého, že to mohou jíst jen Bohové.... A naše rodina.
Pravda, takhle na talířku to nevypadá
nijak extra. Normální pečené maso, navíc hodně mastné, po studenu jen s
chlebem. Ale ta chuť! Pokud ochutnáte, nejspíš zažijete gurmánský
orgasmus a nebudete chtít přestat, dokud nebude vše snězeno. Alespoň tak
to prožívám já a proto nazývám tuto krmi manou.
Teď už vás všechny pravděpodobně zajímá,
jak takovou lahůdku připravit. Abych pravdu řekla, není to zrovna
rychlé a jednoduché. Pro většinu z vás bude největším problémem sehnat
základní surovinu, kterou je králičí maso.
Co tedy potřebujeme:
asi 10 králíků
sůl
grilovací koření
asi 2 l slunečnicového oleje
Králíky vykostíme. Jednotlivé porce
osolíme a zlehka okořeníme grilovacím kořením. Koření dáváme opravdu jen
málo, aby nepotlačilo samotnou chuť masa. Hned poté krátce opečeme na
venkovním grilu. Vlastně necháme jen zatáhnout póry a maso by mělo
uvnitř zůstat syrové. Hotové maso necháme vychladnout. Potom je
narovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme slunečnicovým olejem.
Zavíčkujeme a sterilizujeme na 100°C hodinu a půl. Necháme do rána
vychladnout a ještě hodinu sterilizujeme na 100°C. Hotové necháme
vychladnout a uskladníme.
Z uvedeného množství masa uděláme asi 12-14 sklinek. Ale moc dlouho vám asi nevydrží. Touha zažít znovu gurmánský orgasmus je stejně silná jako u toho tradičního orgasmu.
Z uvedeného množství masa uděláme asi 12-14 sklinek. Ale moc dlouho vám asi nevydrží. Touha zažít znovu gurmánský orgasmus je stejně silná jako u toho tradičního orgasmu.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/85-gurmansky-orgasmus-aneb-zavareny-kralik.html
Vypadá to lákavě a určitě bych ráda ochutnala. Ale k deseti králíkům se určitě nedostanu, ani bych je asi nezavařovala, pro koho. Záleží, když je pro koho vařit a zavařovat, je to i jistá motivace.
OdpovědětVymazatAle tady je ještě jedna, a sice, ta báječná chuť, o které píšeš a kterou máš vyzkoušenou.
Je s tím strašně moc práce, ale výsledek stojí za to. A když už se to tak dlouho dělá, tak nemá smysl toho dělat trošku. Snažím se plně využít kapacitu svého zavařovacího hrnce.
VymazatHledala jsem gurmansky blog, ale...grilovaci koreni pri prvnim receptu? Ne...dekuji!!!
OdpovědětVymazat