Jak postupně
odrůstají králíčci, stěhujeme je z králičárny do lednice či mražáku. A
já hledám nápady jak je připravit aby to bylo jednoduché a přitom
chutné. Dnes se s vámi podělím o zatím nejúspěšnější recept:
Králík zapečený na bramorách
Do vymazaného pekáčku dáme oškrábané a na čtvrtky (nebo kostky) nakrájené brambory. které navrch osolíme.
Porce králíka (nejlépe se mi osvědčila
zadní stehna) důkladně prošpikujeme. Špekem nešetřit, protože králičí
maso je hodně suché a bez prošpikování takřka nepoživatelné. Kdo špek
nerad, může si jej pak na talířku vypreparovat a odložit stranou.
Osolíme a posypeme oblíbenou směsí koření na grilování, nebo na pečení
drůbeže. Bohužel směs koření přímo na králíka jsem zatím neviděla. Takto
připravená stehýnka rozložíme na brambory v pekáčku. Na každé stehýnko
položíme plátek másla a šup s tím do trouby péct. Podlévat obvykle není
třeba. Peče se to zhruba hodinku.
Mezitím si připravíme zálivku: v kapce mléka rozmícháme tavený sýr s česnekem. Dávám na čtyři porce 2 trojúhelníčky sýra a 2 stroužky česneku. A do toho opatrně vmícháme šlehačku.
Děláš mi chutě! Králíka už jsem neměla ani nepamatuju.
OdpovědětVymazatDělat chutě je jedním z hlavních smyslů tohoto blogu.
Vymazat