Králík v kélu
2 porce králičího masa (já používám přední nožky)
1/2 cibule
1/2 hlávky kapusty (nebo celá menší)
vrchovatá lžíce sádla
lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř
Porce králíka osolíme a opepříme. Ve
větší, hlubší pánvi rozpustíme sádlo, maso zprudka opečeme z obou stran a
poté vyjmeme na talíř. Ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Vrátíme
maso, podlijeme cca 1/4 l vývaru (nebo vody) a dusíme asi půl hodiny.
Mezitím si nakrájíme kapustu. Po půl hodině zkontrolujeme maso, pokud už
začíná měknout, vyjmeme na talířek a do pánve vsypeme kapustu. Podle
potřeby znovu podlijeme, vrátíme maso a ještě asi 10 minut dusíme.
Nakonec zaprášíme polohrubou moukou (mouku rozmícháme v trošce vody,
vmícháme do kapusty a necháme převřít). Ideální přílohou jsou vařené
brambory.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/260-kralik-v-kelu.html
Zdroj: http://kerria.pise.cz/260-kralik-v-kelu.html
Super recept! Králičí maso mám osobně hodně rád. :) Dokonce natolik, že jsem se rozhodl a pořídil si domů králíkárnu. Jen mi ti prevíti koušou králičí pletivo, tak bohužel dost často musím opravovat. Ale tak co. Je to především radost a kratochvíle, abych se z práce na počítači definitivně nezbláznil. :D
OdpovědětVymazat