středa 4. prosince 2013

Králík v kélu

Od doby, co se manžel vrhl na chov králíků, stále řeším co z nich vařit. Kdysi jsem si koupila speciální kuchařku, vyzkoušela pár receptů, ale nějak mě to neoslovilo. Začala jsem tedy experimentovat sama. Po čase jsem zjistila, že králičí maso nám nejvíc chutná v kombinaci s něčím chuťově výraznějším. Začala jsem tedy více experimentovat tímto směrem.  Po králíkovi na houbách jsem se rozhodla vyzkoušet aromatickou zeleninu zvanou kél, spisovně kapustu. Výsledek byl vynikající, můžu doporučit.





Králík v kélu

2 porce králičího masa (já používám přední nožky)
1/2 cibule
1/2 hlávky kapusty (nebo celá menší)
vrchovatá lžíce sádla
lžíce polohrubé mouky
sůl
pepř

Porce králíka osolíme a opepříme. Ve větší, hlubší pánvi rozpustíme sádlo, maso zprudka opečeme z obou stran a poté vyjmeme na talíř. Ve výpeku osmažíme nakrájenou cibuli. Vrátíme maso, podlijeme cca 1/4 l vývaru (nebo vody) a dusíme asi půl hodiny. Mezitím si nakrájíme kapustu. Po půl hodině zkontrolujeme maso, pokud už začíná měknout, vyjmeme na talířek a do pánve vsypeme kapustu. Podle potřeby znovu podlijeme, vrátíme maso a ještě asi 10 minut dusíme. Nakonec zaprášíme polohrubou moukou (mouku rozmícháme v trošce vody, vmícháme do kapusty a necháme převřít). Ideální přílohou jsou vařené brambory.


Zdroj: http://kerria.pise.cz/260-kralik-v-kelu.html



Zdroj: http://kerria.pise.cz/260-kralik-v-kelu.html

1 komentář:

  1. Super recept! Králičí maso mám osobně hodně rád. :) Dokonce natolik, že jsem se rozhodl a pořídil si domů králíkárnu. Jen mi ti prevíti koušou králičí pletivo, tak bohužel dost často musím opravovat. Ale tak co. Je to především radost a kratochvíle, abych se z práce na počítači definitivně nezbláznil. :D

    OdpovědětVymazat