Občas člověk chce, nebo potřebuje uvařit rychle a přitom aby to vypadalo svátečně. V takovém případě klidně můžeme jednoduše opéct plátky masa a k nim naservírovat některou z mnoha jednoduchých omáček. Už jsem tu zmiňovala pepřovou, pažitkovou, česnekovou, jablečnou, bazalkovou... Dnes vám představím další z mého repertoáru, podobně jednoduchou, kterou můžete oslnit případnou návštěvu s minimem práce.
Suroviny:
plátky masa
přiměřené množství sádla
sůl, pepř
1 cíbule
2-3 lžíce plnotučné hořčice
1 kelímek smetany
Postup:
Maso podle potřeby a druhu naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran. Odložíme na nahřátý talíř, přiklopíme druhým talířkem a vložíme do nahřáté trouby, aby se udrželo teplé než jej budeme servírovat. Na výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Potom smícháme s hořčicí, podlijeme smetanou a necháme přejít varem. Pokud je potřeba, ještě přisolíme.
Taky máme rádi omáčky, často dělám křenovou, je to bašta...
OdpovědětVymazatUž jsem ji kdysi dělala, teď si ji zopáknu. Díky, píšu si recept ☺ ♥
OdpovědětVymazat