čtvrtek 26. listopadu 2020

Hořčičná omáčka

Občas člověk chce, nebo potřebuje uvařit rychle a přitom aby to vypadalo svátečně. V takovém případě klidně můžeme jednoduše opéct plátky masa a k nim naservírovat některou z mnoha jednoduchých omáček. Už jsem tu zmiňovala pepřovou, pažitkovou, česnekovou, jablečnou, bazalkovou... Dnes vám představím další z mého repertoáru, podobně jednoduchou, kterou můžete oslnit případnou návštěvu s minimem práce.


Suroviny:
plátky masa
přiměřené množství sádla
sůl, pepř
1 cíbule
2-3 lžíce plnotučné hořčice
1 kelímek smetany

Postup:
Maso podle potřeby a druhu naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle opečeme z obou stran. Odložíme na nahřátý talíř, přiklopíme druhým talířkem a vložíme do nahřáté trouby, aby se udrželo teplé než jej budeme servírovat. Na výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Potom smícháme s hořčicí, podlijeme smetanou a necháme přejít varem. Pokud je potřeba, ještě přisolíme.


2 komentáře:

  1. Taky máme rádi omáčky, často dělám křenovou, je to bašta...

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem ji kdysi dělala, teď si ji zopáknu. Díky, píšu si recept ☺ ♥

    OdpovědětVymazat